3 Reden waarom een laptop uit en aan gaat…

Als u uw laptop opstart, kan het verlies van gegevens veroorzaken en het bestand kan beschadigen. De oorzaak kan verwarrend zijn en het lijkt misschien wel dat het tijd is om een ​​nieuwe laptop te krijgen, maar dat moet je niet noodzakelijkerwijs doorgaan. Batterijproblemen, hardwareconflicten, oververhitting en softwareconflicten zijn in dit geval vaak een fout. Probleem op die gebieden voordat u dure reparaties of vervangingen overwegen. Maar de vraag blijft: Mijn laptop valt uit, wat kan de reden hiervoor zijn?

Accu

De batterij van de computer kan problemen ondervinden als de computer opstart, maar kort na het opstarten wordt afgesloten. De batterij kan mogelijk niet goed opladen omdat de batterij oud is, de acculader kan beschadigd raken of de DC-aansluiting op uw laptop werkt mogelijk niet goed. Als de batterij van de laptop meer dan een paar jaar oud is, is het waarschijnlijk dat de batterij het vermogen om volledig te herlaad verliezen verloren gaat en eventueel moet vervangen of aangesloten worden. Als uw lader beschadigd is, kunt u de lader vervangen door een nieuwe fabrikant. Ook de stekker van de laptop kan ervoor zorgen dat de laptop uit valt, blijft de stekker van uw lader uitschakelen. Dit laat de batterij niet opladen en u moet het repareren om het probleem te stoppen.laptop valt uit

Hardware

Uw laptop kan hardwareconflicten ervaren die ervoor zorgen dat het vroegtijdig wordt afgesloten. Het is niet makkelijk om de interne hardware van een laptop te verwijderen, maar u kunt gemakkelijk externe harde schijven, camera’s of USB-apparaten verwijderen die op uw laptop zijn aangesloten. Nadat je computer zonder deze apparaten succesvol hebt gestart, voeg ze ze een keer per keer toe aan je systeem om te zien welk apparaat problematisch is. U kunt stoppen met het gebruik van het apparaat of u kunt het apparaat verwijderen dat problemen veroorzaakt en probeer de stuurprogramma’s opnieuw te installeren.

Warmte

Bij hoge temperaturen van een storingventilator, CPU, geheugen, videokaart of harde schijf kan de computer worden uitgeschakeld. U kunt het onderdeel vervangen dat oververhit of vervangt een beschadigde ventilator om de temperatuur van uw laptop te verminderen. Als de componenten in uw laptop niet falen, kunt u een laptopkoeler gebruiken om de totale temperatuur van uw laptop te verminderen. U kunt ook helpen uw laptop een lagere temperatuur te handhaven door regelmatig schoonmaken met perslucht om de luchtstroom te verhogen en de opruiming van stof en vuil te verminderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *